понедельник, 13 января 2014 г.

Модуль 10

Цей модуль став мені корисним у тому, що я навчилася створювати документ для фасилітації. В даному випадку я створила презентацію, в яку помістила ключову проблему, основні  питання та шляхи вирішення проблеми. Досить цікавий підхід для заохочення учнів у створенні проекту!


Модуль 9

Під час виконання завдань я здобула знання з формування в учнів самоспрямованності, зрозуміла, що потрібно роздрукувати контрольний листок або форму із оцінювання самоспрямованості й постійно себе перевіряти, щоб стати краще.

пятница, 10 января 2014 г.

Модуль 8

Працюючи над даним модулем, прийшла до висновку: 

  • Оцінювання має відбуватися постійно протягом проекту та включати оцінювання всіх вказаних у навчальних цілях знань та навичок;
  • Оцінювання, що будується навколо навчальних потреб учнів, має акцентувати увагу як на змісті навчальної теми, так і на навичках 21 століття;
  • Дуже багато уваги звертається на ОЦІНЮВАННЯ. Звичайно це актуально, але над цим ми довго засиджувалися. Велика допомога у Посібнику щодо оцінювання електронних документів, адже до цього я не знала вимог.

Модуль7

Цей модуль був особисто для мене дуже цікавим і корисним. Я визначила  деякі стратегії, які дозволять учням адаптуватися до навчання за методом проектів. Доволі цікаво було створювати приклад учнівської роботи. Побачила свою проблему - я не дуже добре вмію ефективно планувати роботу під час проектного дослідження. Буду більше уваги приділяти цьому питанню на своїх тренінгах.

Модуль 6

Дуже корисним у Модулі 6 було для мене поповнити свій багаж знань про безпечне використання Інтернету. Адже насправді сьогодні це є дуже актуальна проблема. Я ще раз переосмислила необхідність і важливість доносити постійно до дітей НЕБЕЗПЕКУ ІНТЕРНЕТА. У цьому плані важливо самому постійно вдосконалюватись, дізнаватись щось нове. Сподобався мені мережевий опитувальник, яким дуже зручно збирати та опрацьовувати будь-які дані в режимі онлайн. 

четверг, 9 января 2014 г.

https://docs.google.com/forms/d/1fFH9ohlfU8SPc4eJgXVkd39abebIBGgVMgRna7f3Yhk/viewform

Модуль 5

 На педраді як зробити проекти відповідними вимогам державних освітніх стандартів та навчальних програм.Колеги можна використати в роботі свого навчального закладу. Обмінялися думками з учасниками тренінгу. Дізналася важливу інформацію про авторські права та їх захист.